« Terug naar vorige pagina

Herhaalmedicatie

Gebruikt u chronische medicatie?

En wilt u altijd verzekerd zijn dat u voldoende voorraad van uw medicatie in huis heeft? Dan is de Automatische Herhaalservice iets voor u! Wij zorgen samen met uw huisarts dat uw herhaalmedicatie op tijd klaar staat in de apotheek of in de 24 uurs automaat (Thorbecke Apotheek), of op tijd gratis bij u thuis bezorgd wordt.

Naast de Herhaalservice kunt uw herhaalrecept ook inleveren in de medicijnbus of telefonisch aanvragen via de medicijnherhaallijn.

 

De Automatische Herhaalservice

De Herhaalservice is een dienst waarbij u voor (een deel van) uw medicatie geen herhaalrecepten meer hoeft aan te vragen bij uw huisarts. Het gaat hierbij om medicatie die u chronisch gebruikt en waarvan u per 3 maanden een vaste hoeveelheid gebruikt.

Als u zich aanmeldt voor deze service zorgen wij er samen met uw huisarts voor dat uw herhaalmedicatie op gezette tijden voor u klaarligt in de apotheek of in het 24-uurs automaat. U kunt er ook voor kiezen om de medicatie gratis bij u thuis te laten bezorgen. Aanmelden voor de Herhaalservice kan via deze link: https://www.apothekensliedrecht.nl/intakeformulier-herhaalservice/

 

De Medicijnbus

De medicijnbus is een brievenbus voor lege medicijndoosjes die herhaald moeten worden. Wanneer u een medicijn wilt herhalen, kunt u bij één van onze apotheken uw lege medicijndoosje in deze medicijnbus doen. Als u op werkdagen uw lege medicijndoosje inlevert vóór 12:00 uur, dan ligt uw herhaalmedicijn de volgende werkdag voor u klaar.

 

De Medicijnherhaallijn

Bij de Medicijnherhaallijn kunt u uw herhaalmedicatie telefonisch bestellen. Deze herhaallijn is een samenwerking van de huisartsen en onze apotheken in Sliedrecht. De medicijnherhaallijn is elke werkdag tussen 8.00 en 12.00 uur bereikbaar op nummer: 0184-499101.

Uw medicijnen liggen de volgende werkdag klaar voor u in de apotheek.

Let op: dit nummer is alleen bedoeld voor medicatie die u al dagelijks gebruikt. Voor nieuwe medicatie belt u uw huisarts.

 

Herhalen via uw eigen zorgdossier

MijnGezondheid.net is uw persoonlijke zorgdossier op internet en biedt u de mogelijkheid gezondheidszaken makkelijk en snel te regelen. Via dit portaal kunt u eerder voorgeschreven medicijnen bestellen. Ook vindt u hier betrouwbare informatie over uw medicijnen en aandoeningen.

U kunt zich voor deze herhaalservice aanmelden in de apotheek.

Bent u al aangemeld? Klik dan op onderstaande link om uw herhaalmedicatie te bestellen.

 


Download de nieuwe app om uw medicijnen te bestellen

U kunt u herhaalmedicatie aanvragen bij uw huisarts via de app MedGemak. Het gebruik en de veiligheid van de app is vergelijkbaar met bijvoorbeeld een mobiel bankieren app die u wellicht ook gebruikt op uw telefoon. Klik hier voor meer informatie over de app.

24 uurs ophaalservice 

In alle 3 de vestigingen is het mogelijk om 24 uur per dag uw herhaalmedicatie af te halen uit onze 24 uurs uitgifteautomaat.

Wilt u hier ook gebruik van maken? Laat het ons weten via telefoonnummer 0184-490801 of klik hier om u aan te melden.